Home » Zorgenkindje

Regematig krijg ik de vraag hoe het is om voor een zorgenkindje te zorgen.. Bij Kimberley (http://www.mamavanelara.nl) kwam ik een mooie tekst tegen die het goed verwoordt... 

 

Als je een baby verwacht kan je dat vergelijken met het voorbereiden van een geweldige vakantiereis …. naar Italië. Je koopt een lading reisgidsen, maakt prachtige plannen, het Coloseum, de David van Michelangelo, de gondels in Venetië. Je leert een paar makkelijke Italiaanse zinnetjes. Kortom erg spannend.

Dus na maanden wachten vol spanning komt eindelijk de dag. Je pakt je koffers in en daar ga je. Enkele uren later landt het vliegtuig. De stewardess komt binnen en zegt,” Welkom in Holland.” “Holland?!?” roep je. “ Wat bedoel je met Holland?? Ik had geboekt voor Italië! Ik hoor in Italië te zijn. Mijn hele leven droom ik al van een reis naar Italië.”

Maar er is een wijziging in het vluchtschema gekomen. Ze zijn geland in Holland en daar moet je blijven. Gelukkig hebben ze je niet naar een enge, verschrikkelijke, vieze plaats, vol met hongersnood en ziektes gebracht. Het is gewoon een andere plek.
Dus nu moet je nieuwe reisgidsen gaan halen. Je moet een nieuwe taal leren. En je leert een hele nieuwe groep mensen kennen die je anders nooit had ontmoet. Het is gewoon een andere plek. Beetje trager dan Italië, niet zo extravagant. Maar als je er een tijdje bent en je bent op adem gekomen, begin je rond te kijken…..en je ziet ineens dat Holland molens heeft….en dat Holland tulpen heeft. Holland heeft zelfs Rembrandts.

Maar iedereen die je tegenkomt is druk met het heen en weer reizen naar Italië…en ze scheppen op over de mooie tijd die ze daar gehad hebben. En de rest van je leven zal je zeggen “Ja, dat was ook mijn eindbestemming. Dat was het plan.” En die pijn zal never, never, nooit weggaan….want het verlies van die droom is een groot verlies.

Maar…als je de rest van je leven blijft rouwen om het feit dat je niet in Italië terecht kwam, zal je jezelf nooit de kans geven om te genieten van het hele speciale, het liefdevolle….. Holland.

Vrij vertaald vanuit “Welcome to Holland” door Emily Perl Kingsley (Bron: http://www.syndroomvandown.nl)