Home » Blogs » "schooltje" Joep

"schooltje" Joep

Gepubliceerd op 16 februari 2017 18:30

Vanmiddag zijn wij bij Reinearde geweest om de opvang te bespreken voor als Joep naar een "schooltje" zou gaan.. Reinearde heeft binnen Veenendaal 2 locaties: Kameleon en de vlindervallei.. Kameleon zit aan een kinderdag verblijf vast en is wat kleinschaliger opgezet dan de vlindervallei, de vlindervallei zit vlak bij het zwembad, binnen deze locatie is ook BSO opvang en zaterdag opvang mogelijk.., indien gewenst uiteraard..

Toen we binnen stapte was het meteen al een heel verschil als de eerste keer dat we op Bram zn schooltje binnen stapte, het eerste wat je zag waren, tilliften, rolstoelen, statafels, en vele andere hulpmiddelen.. Tuurlijk ik verwachtte dat het in het gebouw zou staan, maar dat je er met de eerste stap meteen mee geconfronteerd werd.. heftig!

Ik had stiekem de hoop dat als we Joep heen zouden brengen hij naar Kameleon zou mogen, puur omdat hij dan tussen leeftijdsgenootjes zou zitten, alle kindjes die daar zitten zijn tussen de 0 en 4 jaar oud.., en dat zou mij wel een heel fijn gevoel gegeven hebben, maar helaas, Joep is te complex om op die locatie geplaatst te worden.. JA! die kwam even binnen, je zoon is te complex om geplaatst te worden binnen een groep van leeftijdsgenoten omdat hij teveel medische hulp nodig heeft..,

Maar als we Joep zouden plaatsen komt hij op de vlindervallei in een kleine groep van 5 kindjes, met een leeftijd van 7 tot 11 jaar, wat een verschil met mijn kleine mannetje van bijna 2.., Tuurlijk snap ik dat Joep extra zorg nodig heeft en dat hij daardoor meer begeleiding nodig heeft, maar dat betekend wel dat hij nu niet zal "Spelen" met leeftijdsgenoten..

Door even door het gebouw te hebben gelopen, kwamen we uit bij de snoezelruimte: een prachtige ruimte waar Joep direct in ontspande, HEY, pluspunt.., hij genoot zo dat hij spontaan zn luier vol poepte hahaha., 

 

Daarna kennis gemaakt met twee van Joep zn begeleidsters, twee hele lieve leuke meiden.. die hun hart zeker op de juiste plek hebben, een van de twee gaf Joep ook meteen aandacht, dat voelde zeker heel goed. Mooie grote ruimte waar tafels in staan en bedboxen en allerlei speelgoed en schommels, het zag er heel fijn uit.. 

 

We hebben een hoop om over na te denken, want is dit echt wat we willen voor onze kleine man? Want wat als dit het toch net niet is?

 

Liefs, Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Saskia van den Brink
3 jaar geleden

Lieve Sandra en gezin, heb weer even wat blogs gelezen. Wat zijn jullie toch vreselijk lieve mensen met elkaar en wat hebben jullie het hart op de goede plek zitten. Xxx

Marijke
3 jaar geleden

Ja lieve schat iksnap dat het confronterend is en was..... Denk er nog eens rustig over na, wat alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze Joep !