Home » Blogs » vrijwilliger!

vrijwilliger!

Gepubliceerd op 24 oktober 2016 09:00

Ken je dat gevoel? dat gevoel dat je graag iets terug wil doen.. nou dat had ik dus.. of eigenlijk heb ik.. Ik heb in de periodes in het radboud ontzettend fijne gesprekken gehad met de vrijwilligers van het "Ronald mc donald Kinderfonds". Soms een arm om je heen soms even gelachen en soms hele hoop gevende gesprekken. Kortom hele fijne en bijzondere gesprekken met mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een stichting namelijk het: Ronald mc donald kinder fonds.

Toen Joep afgelopen december in het Radboud lag heb ik hele fijne gesprekken gehad en stond ik er ook meer voor open dan in die hele "nicu" periode.. niet dat ik toen geen gesprekken gehad heb hoor, in tegendeel, toen waren de gesprekken vooral over wat er allemaal gebeurde en hoe ik alles een plekje zou kunnen geven.

De bijzondere vrijwilligers boden even een luisterend oor, zonder meteen hun mening te geven.. en toen dacht ik al: dat wil ik ook ik wil me ook met zo veel passie kunnen inzetten voor het goede doel. Maar ziekenhuis opname na ziekenhuis opname en het idee ging een beetje naar de achtergrond..

 

Toen wij in September naar de kindervallei gingen, (ook van het ronald mc donald kinderfonds) en ik de vrijwilligers weer met zoveel passie hun ding zag doen en ik weer hele fijne en mooie gesprekken had wist ik het zeker; IK WIL DIT OOK!!

Na een paar dagen zag ik het oproepje van het huis in Nijmegen dat zij vrijwilligers zochten, ik meteen gereageerd.., want Nijmegen heeft inmiddels een heel bijzonder plekje in mn hartje gekregen.. binnen stappen in het Radboud voelt vaak als thuis komen,. hoewel dat erg gek is want het is en blijft een ziekenhuis. Maar we mogen er klagen en blij zijn en zelfs soms even huilen als we het soms even niet meer weten. Maar goed ik begin af te dwalen, terug naar het ronald mc donald huis Nijmegen.

 

Na wat heen en weer gemail met een van de managers had ik dan afgelopen week eindelijk mijn gesprek, wat was ik zenuwachtig.. (achter af gezien snap ik niet waarvoor hahaha).
Ik had zelfs 2 appeltaarten gebakken om een goede indruk achter te laten.. en wie wordt er nou niet gelukkig van verse appeltaart.

 

Ik heb een heel fijn gesprek gehad met de manager, en we zijn samen tot de conclussie gekomen; we gaan er voor!

binnekort krijg ik mijn rooster toegestuurd en mag ik gaan draaien, ik heb er onwijs veel zin in om in dit team vol bijzondere mensen te mogen werken. Ik kan niet wachten op mn eerste dient.

 

ik ben ontzettend trots dat ik dit mag zeggen; IK BEN VRIJWILLIGER BIJ HET RONALD MC DONALD HUIS NIJMEGEN!!!

 

Stiekem hoop ik jullie er niet te zien.., want dan ligt je kleine in het ziekenhuis, maar mocht je er zijn... dan zal ik mn best doen om samen met mijn collega's er een zo fijn mogelijke periode voor je van te maken!

 

Liefs Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Anne de rooij
3 jaar geleden

Ik ben trots op jou!!! Toppertje, je gaat het geweldig doen. Mensen zullen enorm blij met en over jou zijn. En wie weet zien we elkaar ook daar nog wel!!!

Liefs! Anne