Home » Blogs » Die bevestiging

Die bevestiging

Gepubliceerd op 30 juli 2016 15:39

Voor mij is Joep perfect zo als hij is.. hij is hij en hij mag zijn! 
Op de momenten dat hij lacht ben ik echt waar de gelukkigste vrouw op de wereld.. zo bijzonder als dat mannetje aan het lachen is.. Wij (mano, bram en ik) krijgen steeds meer interactie met Joep en gekke of rare geluiden horen vind hij ontzettend leuk! Wij genieten dan ontzettend, vooral als hij extra interactie heeft met zn broer! Ik smelt dan echt weg. Het ultieme geluk voor mij, mijn 2 jongens die samen plezier hebben, niet omdat ze samen achter een bal aan rennen of omdat ze samen op ondekking gaan.., nee omdat ze samen plezier hebben, Bram en Joep die even samen gaan voor het plezier maken.

 

En hoewel we weten dat Joep meervouwdig gehandicapt is voor ons is hij perfect zo als hij is, maar helaas is dat niet voor iedereen zo, gekke gezichten als ze zn slangetjes zien, zelfs laatst te horen gekregen dat ik Joep `uithonger`omdat hij geen `normaal` eten krijgt.., de mw. achter de kassa nam het voor mij op.. ze heeft me al vaker geholpen in de winkel als Joep zich weer volledig onder gespuugd heeft.. Ze kent ons verhaal inmiddels, Ze kent Joep inmiddels.. ontzettend fijn die mensen die dan even voor je klaar staan.. maar sommige mensen zijn zo ontzettend kortzichtig.. 

Die mensen kan ik gelukkig snel naast me neer leggen.., want wat heb ik er aan om daar mee rond te lopen? Niks, ik ga alleen maar me zelf eraan irriteren..

 

Maar soms komt de bevestiging ook hard binnen, als het bijvoorbeeld op papier staat omdat we weer een aanpassing nodig hebben.. Voor ons is hij perfect maar voor de omgeving is hij anders.. anders want hij heeft aanpassingen nodig, anders want hij krijgt extra zorg, anders want hij is gehandicapt.. 

En dat doet soms wel eens pijn.. telkens die bevestiging. Wij zijn heel open over Joep en vertellen iedereen die iets wil weten, wat er met Joep is. En ik denk dat dat ook de beste manier is, om dingen te vertellen om er over te praten.. maar sommige reacties zijn gewoon pijnlijk, hard en soms zelfs vernederend.. 

Paar weken geleden liepen we in een Baby winkel, een kindje zei dat Joep er eng uitzag, (toen nog neussonde) en de mama van het kinde bevestigde dat, en de verkoopster vroeg of wij later terug konden komen.. ik ben nooit meer in die winkel geweest, de winkel is nu trouwens ook weg uit Veenendaal.. Die bevestiging dat Joep anders is, deed ontzettend veel pijn.. Maar gelukkig zijn er ontzettend veel lieve mensen, die juist klaar willen staan als we hulp nodig hebben.

Die vreemde blikken kan ik gelukkig al steeds meer negeren, het heeft even geduurd voor dat dat lukte maar ik kan het steeds beter, want het gaat me steeds minder intreseren wat mensen van Joep denken..

Want Hij is mijn held en ik ben ontzettend trots op zijn mama te zijn!

Liefs, Sandra

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke Kuiper
3 jaar geleden

Lieve Sandra je mag trots zijn op je jongens ! Deze oma is ook heel trots op jou mannetjes en op jou sterke dochter van me !!

Nicole
3 jaar geleden

Wat doet dat me schrikken.Een onschuldig jongetje niet welkom in een winkel....blijf genieten van zijn glimlachjes...hopelijk doen vele anderen dat ook.