Home » Blogs » Zorgen mama

Zorgen mama

Gepubliceerd op 12 juni 2016 21:24

Zorgen mama,

Wat is het toch soms ontzettend zwaar om voor een zorgenkindje te zorgen, de extra zorgen die we hebben, het soms zo ontzettend bang zijn voor de toekomst, wat zal de toekomst brengen?

De ene dag zitten we gezellig met vrienden te barbecueën en de volgende dag zit een van ons met Joep in het ziekenhuis.. het contrast kan zo groot zijn.

 het soms zichtbaar pijn hebben van Joep, de onrust, wat gaat er in zijn hoofdje om.. ik zou er zo veel voor over hebben om te weten hoe hij zich voelt en wat het allemaal met hem doet..

De vele dokters, zal hij ze eng vinden? Of grappig?
En wat zal hij er van vinden als ik soms verdrietig ben, of zal hij het niet zo door hebben.. ik weet het niet.. ik zou zo graag iets meer van hem willen horen, wat doet het met Joep, wat wil Joep, wil hij links of rechts?

Maar helaas hij kan zich niet uitspreken, dus kiezen wij, zijn ouders.. in de hoop dat dat de juiste keuze is.

Ik merk de afgelopen duidelijk dat je onrustig bent en dat je pijn hebt.. maar waar die pijn vandaan komt.. ik weet het niet.., komt het door het vele spugen, of zijn het toch je darmen die moeten wennen aan je nieuwe voeding.. kon je het maar aangeven..

Maar oh Joepje van me wat zorg ik met ontzettend veel liefde voor je.. en wat ben ik ontzettend dankbaar dat ik al een Jaar voor je mag zorgen.., nog 4 weekjes en dan ben je officieel een jaar thuis en wat een jaar is het geweest.. wat ben ik blij geweest en wat ben ik verdrietig geweest..

Maar de laatste weken maak ik me meer zorgen over je.., steeds een beetje meer, omdat ik meer onrust bij je zie en omdat ik zie dat je afvalt.. waarom wil je niet groeien mannetje? Is het het spugen, is het je syndroom of verwerk je je voeding niet goed..

Vrijdag ga je voor het eerst naar Jiska, en gaan papa mama en Bram voor het eerst iets leuks met zn 3e doen.. wat heb ik er een zin in.., maar ooh wat zie ik er tegen op.. want het hoort zo toch niet het hoort toch als gezinnetje samen? Gelukkig heb ik heel veel vertrouwen in Jiska, en vind ik haar een hele bijzondere vrouw, zoals ze je donderdag begroette met een kusje op je hoofd.. Ja, Joep ze past bij ons.. bij ons liefdevolle gezin en ik hoop oprecht dat ze je lang kan opvangen als papa en mama afspraken hebben met Bram of als we hem even aandacht willen geven..

 

Mama heeft een liedje gevonden waar ik altijd kippenvel van krijg.. Frances – dont worry about me.

https://www.youtube.com/watch?v=bzWkKXuv00U

Wat dat liedje me als ik het even moeilijk heb.. ik zal er altijd voor je zijn lieve kleine man!

Ik ben zo trots op je!

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Judith
4 jaar geleden

Wat schrijf je toch mooi en warm. Maar wat moet het toch zwaar voor jullie zijn, al die zorgen. Beloof me dat je altijd je gevoel/ intuitie zal laten spreken, dat is het zilveren draadje tussen jullie en dat is er niet voor niets! ??

Shari
4 jaar geleden

Meis wat doen jullie het toch goed! Petje af! Joep mag trots wezen op zo'n papa en mama! (Ook een Heeeel mooi lied: van de 3j's "wiegelied"

Xxx