Home » Blogs » 21 mei: Rode neuzen run!

21 mei: Rode neuzen run!

Gepubliceerd op 8 maart 2016 08:00

Op 21 mei worde voor de 2de keer De rode neuzen run georganiseerd door Kimberley de mama van Elara*(www.mamavanelara.nl).

Elara is helaas op 17-12-14 veelste vroeg overleden op een leeftijd van anderhalf jaar oud. In nagedachtenis aan Elara* organiseerd Kimberley de Rode neuzen run! 

Een leuke dag met allerlei activiteiten om geld op te halen voor de Clinilowns. Kimberley heeft een bijzondere connectie met de cliniclowns door de vele ziekenhuis opnames van Elara zijn ze met elkaar in aanraking gekomen en hebben de cliniclowns voor bijzondere momenten gezorgd. Ik snap uiteraard precies wat ze voelen.., omdat wij ook al te veel ziekenhuis opnames hebben gehad en vrijwel elke x de cliniclowns tegen kwamen. Door de ervaring te hebben dat kinderen geweldig reageren op de cliniclown wil ik me hier graag voor inzetten en doe ik mee aan de rode neuzen run! 

Wie is kimberley?
Kimberley heb ik leren kennen via de social media.. in de zelfde periode zwanger zij van Elara ik van Bram, na haar een tijdje gevolgd te hebben ben ik steeds meer over haar gaan lezen en vind ik haar een ontzettend inspirerende vrouw! Op een jonge leeftijd een ernstig ziek kindje krijgen en uiteindelijk je kindje verliezen.. Ze heeft ontzettend veel voor de mede mens over terwijl ze eigenlijk momenteel vooral aanzich zelf moet denken..  Er is voor hun zoveel gebeurd in zo een kort tijdsbestek.. 

Wie is Elara?
Elara is geboren op 15 juni 2013 met een zeer zeldzame ziekte. Elara haar ziekte was zo ernstig, dat zij ontzettend veel medicatie kreeg omdat zij de hele dag in pijn was. Elara kon alleen maar liggen en had veel afwijkingen. Elara heeft meer in het ziekenhuis gelegen dan dat zij thuis was en dit was voor zowel Elara als haar ouders enorm slopend. Ondanks alles was Elara ontzettend vrolijk en heeft zij duizenden mensen geïnspireerd. Zelfs na haar overlijden!

 

Dit jaar is er ook iets bijzonders aan de run, de helft van de opbrengst gaat naar Qwin.

wie is Qwin?
Qwin is een lief, vrolijk mannetje van 1 jaar oud. Qwin is, door een zeldzame (unieke) chromosoom 5 deletie (5q14.3q23.2), meervoudig complex gehandicapt. Ik heb afgelopen week zijn ouders mogen ontmoeten en ik vind het hele lieve en bijzondere mensen die ik graag een hart onder de riem wil steken. Door dat ze allebei ZZP-er zijn en een tweeling hebben gekregen waarvan eentje intensieve zorg nodig heeft is het erg lastig voor ze om geld opzij te leggen om te sparen voor een rolstoelbus, die Qwin erg nodig heeft omdat hij zich erg overstrekt als het waait en hij dan moeilijk in zn autostoeltje kan zitten.. of eigenlijk niet kan zitten. (www.qwinaikema.nl

Qwin.jpg

 

Wat zijn de cliniclowns?
Een clown is in staat om vaste patronen te doorbreken. Zo ontstaan verrassende situaties die de fantasie en creativiteit van kinderen én hun omgeving prikkelen. Zieke kinderen zijn gewoon weer even kind. En hun omgeving krijgt de mogelijkheid daarvan te genieten en even te ontspannen.

Kwaliteit van leven

Jaarlijks spelen we met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen. CliniClowns zetten kinderen in hun kracht en geven ze zelfvertrouwen. Ingrijpende gebeurtenissen en negatieve emoties, zoals frustratie, boosheid en verdriet, kunnen hierdoor beter worden geuit en verwerkt. En zo ontstaat er weer ruimte voor emotionele ontwikkeling.

Kinderen moeten onder alle omstandigheden kunnen spelen, ook als ze ziek of gehandicapt zijn.

Onze activiteiten

Wij zijn daar waar behoefte is aan verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen. In ziekenhuizen, bij de kinderen thuis, op scholen, bij instellingen, tijdens evenementen en online. Alle activiteiten die we aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van onze donateurs. We zijn niet afhankelijk van subsidies en kunnen ons daardoor volledig richten op het belang van het kind.

 

Ik hoop dan ook zeker nog sponsers te krijgen.. (mocht je iets willen sponsoren mail even naar info@sandrablogt.nl

 

Liefs Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.