Home » Blogs » Onzeker

Onzeker

Gepubliceerd op 5 maart 2016 08:00

Onzeker..

Ik merk aan me zelf dat ik steeds wat meer onzeker wordt over de zorg van Joep.. Ik denk dat het komt door de afgelopen ziekenhuis opnames.. Ze zijn mij niet in m'n koude kleren gaan zitten.. Ik merk dat het veel met me doet.. Je kleine mannetje blauw van de zuurstof gebrek afgeven in het ziekenhuis is niet niks.. Gelukkig is hij weer thuis! Maar toch.. Ik ben heel erg zoekende naar de bevestiging of ik het wel goed doe en of ik dingen niet beter anders kan doen.. Terwijl ik aan de andere kant helemaal niet zo goed kan tegen alle "goed bedoelde adviezen" van mensen die Joep niet kennen kan.. (Voel je niet aangevallen hoor! Bedoel hier echt niet iedereen mee en soms helpt jou tip wel!!) maar dan bijvoorbeeld van die dingen dat als Joep een winterjas aan heeft en een dekentje overzicht heen dat ik dan hoor, dat moet je niet doen dat is niet goed voor dat kind.. Terwijl ik die persoon helemaal niet ken.. Ik ga ook dan aan me zelf twijfelen terwijl ik weet ergens die in me dat hij het wel allebei nodig heeft! Erg frustrerend dus..
Maar dat is hoe de wereld in elkaar zit en als het over Bram gezegd wordt kan ik het nou eenmaal beter naast me neer leggen.. Joep heeft me wat dat betreft echt veranderd.. Het leven is voor mij niet meer zo zorgeloos als vroeger en ik moet nou eenmaal over veel dingen nadenken voordat ik iets doe.. Maar uiteindelijk komen wij wel waar we willen komen.. Dan maar met wat extra hulp.. Zolang m'n kindjes gelukkig zijn.. Ben ik dat ook.. Of tenminste dan komt het een aardig eind in de buurt..

Liefs Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Femke
4 jaar geleden

Iedere moeder is soms onzeker. Hoewel ik me kan voorstellen dat het met een kindje als Joep nog erger kan zijn. Je doet je best, je bent niet perfect. Maar je probeert de beste moeder te zijn die je kunt. En daar mogen je kinderen heel blij mee zijn! You rock!

Nicole
4 jaar geleden

Mop! Ik lees al je berichtjes en ben juist zeer onder de indruk hoe jij en je man jullie leven nu leiden! En die mensen met die goedbedoelde adviezen zijn altijd vervelend en je hebt altijd mensen die het zogenaamd altijd beter weten! Maar niemand! Echt niemand weet als de beste hoe en wat een kind nodig hebt alleen zijn of haar ouders! Ik vind dat jullie het ondanks alles geweldig doen en ben er van overtuigd dat Joep er elke keer weer bovenop komt door de top zorg van zijn ouders! Hij vecht voor jullie en jullie voor hem! Meis wees trots op jezelf! Je doet het top! En die rotadviezen stop ze in je zak en gooi die broek maar snel in de wasmachine want als ik ergens van overtuigd ben is dat jullie het zeker 10* beter doen dan de meeste ouders zouden doen! Xx en geniet van jullie oh zo verdiende vakantie

Yvonne
4 jaar geleden

Lieve Sandra.
Ook al bedoelt iedereen het vast wel goed, je zit niet op dat soort dingen te wachten. En die onzekerheid? Ik ken je natuurlijk allleen van wat contacten op de camping, maar het meest nu van je blogs, maar je komt bij mij juist zo zelfverzekerd over. Ik heb juist voor jou zo'n bewondering wat en hoe je het allemaal doet. Je gastkindjes, je mammacafe, je knutselt een pakket in elkaar, maar bovenal je gezinnetjes wat natuurlijk voorop staat en bij jou op de eerste plaats komt. De vele ziekenhuizen bezoekjes en verblijven, echt meis....ik heb dan geen kinderen, maar zelfs ik ben niet zo ondernemend als jij. Je gaat maar door. Dus twijfel niet aan jezelf en doe wat je hart je ingeeft. Ik wens jullie ook een hele fijne vakantie toe met z'n allen en geniet er van. Dikke kus van Yvonne ?