Home » Blogs » Nieuwe ziekenhuis opname

Nieuwe ziekenhuis opname

Gepubliceerd op 15 februari 2016 22:17

Nieuwe week nieuwe opname zullen we maar zeggen..
Wij vonden dat Joep al een paar dagen wat minder goed in z'n vel zat.. Veel spugen en ook wat benauwder wordende..
Zo veel spugen dat hij ook z'n medicatie niet meer binnen hield.. Vanmiddag is mano met Joep naar het ziekenhuis gegaan en bleek Joep wat uitgedroogd te zijn.. De artsen waren vrij duidelijk.. Opname.
Ook heeft Joep in 24 uur 3x z'n sonde eruit gespuugd.. En is het aanbod gekomen dat wellicht een peg sonde of mic-key button beter zou zijn.. We gaan hier nog over in gesprek.

Wat is een PEG-sonde?

PEG is de afkorting voor Percutane Endoscopische Gastrostomie. Dat betekent dat er met behulp van een endoscopie door de huid heen een verbinding met de maag wordt gemaakt met een dun slangetje, ook wel sonde genoemd. Hierdoor kunnen voeding, vocht en eventueel medicijnen worden gegeven. Hoe dit precies gaat, leest u verderop in deze folder.

Het voordeel van deze voedingssonde is dat hij niet zichtbaar is, omdat hij onder de kleding zit. Verder is het slangetje dikker dan bij een sonde via de neus. Hierdoor raakt de sonde minder snel verstopt. Bij een goede verzorging kan een PEG-sonde lange tijd worden gebruikt. Soms wordt een PEG-sonde ook wel een voedingsstoma genoemd.


Het zelfde idee is een mic-key button alleen het gedeelte aan de buik ziet er wat anders uit en word het anders bevestigd in de maag.
Maar zo als ik al zei we gaan hier nog over in gesprek we willen meer weten van de voors en tegens.. Maar eerst Joep weer wat beter maken!

Liefs Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

annemieke
4 jaar geleden

Echt lieve Sandra en man, echt wat erg voor jullie en spannend te gelijk. Gelukkig kunnen de dokters tegenwoordig veel maar je moet het allemaal maar doorstaan. En aanzien, lijkt mij ontzettend zwaar. Vind het voor joep ook heel erg. Echt ik leef met jullie mee veel liefs en sterkte en een dikke knuffel voor joep. Maar ook voor jullie andere zoon.