Home » Blogs » Neuroloog

Neuroloog

Gepubliceerd op 22 januari 2016 20:37

Vandaag ben ik met Joep naar de neuroloog in het radboud geweest. Ik had een controle afspraak met Joep om te kijken hoe het gaat met het afbouwen van Joep zn epileptie medicatie, we zitten inmiddels bijna op de helft van de medicatie. Helemaal tevreden dus. Joep heeft tijdens het afbouwen geen epileptische aanvallen gekregen, dus helemaal goed!

Ook het wegen en meten was goed, Joep is inmiddels 64 cm.., hij is nog klein.. maar zn gewicht en lengte zijn goed op elkaar afgestemd,, Het is in proporties.. het is op zn Joeps! helemaal goed dus.. ookal is het klein.. we mogen niet klagen, we zijn tevreden! en de arts ook. hij doet het goed op zn sonde!

 

 image1.jpg

Bij het lichamelijk onderzoek reageerde Joep ook goed op de testen van de reflexen, ook helemaal goed dus.. ook gebruikt Joep links en rechts even veel.. wat heel goed is na een hersenbloeding nog een pluspuntje dus!

 

Alleen constateerde de arts dat Joep zn benen erg veel strekt.., waardoor joep minder goed zal gaan zitten zodra hij dat kan.. Joep zal daarvoor worden doorverwezen naar een "revalidatie arts". De neuroloog heeft aangegeven dat ze wilt dan dan een heel team naar Joep kijkt.. dus niet alleen een arts maar ook een Fysio, Logopediste, en noem maar op.. 

 

wat doet een revalidatie arts?

Waar andere medisch specialismen zich vooral richten op de behandeling van ziekten of aandoeningen, richt revalidatiearts zich in het bijzonder op het opheffen, verminderen of zo mogelijk voorkomen van de gevolgen ervan. Het gaat hierbij niet alleen om de functies van het lichaam (bijv. spierkracht), maar ook om de gevolgen die een aandoening heeft op activiteiten (bijv. lopen en zelfverzorging) en participatie (bijv. werk of relaties). Het doel van de revalidatiegeneeskunde is handicaps te voorkomen, dan wel zo klein mogelijk te laten zijn, zodat de patiënt optimaal kan functioneren in de maatschappij.

 

Het nieuws kwam weer even bij me binnen.. Het doet zeer als je weer de bevestiging krijgt dat je kindje meer hulp nodig heeft en dat hij overal wat meer moeite mee heeft.. maar gelukkig is de hulp er en kunnen we met hulp meer voor Joep betekenen en zijn kwaliteit van leven bevorderen. 

 

ik ben erg benieuwd naar de hulp die Joep zal gaan krijgen en wat voor stoel hij zal krijgen en of hij ook eventueel aangepaste autostoeltjes nodig zal gaan hebben.. we gaan zien wat de toekomst brengt.., ondanks de tegenslagen zien we de toekomst goed zitten! want onze Joep komt er wel.., ookal is het met hulp!

 

bedankt voor alle berichtjes die we hebben mogen ontvangen.. het doet ons ontzettend goed om te weten dat mensen aan ons denken..

bram.jpg

 

Liefs Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mariƫtte en Eric
4 jaar geleden

Hoi Sandra en Mano, wat leuk om via deze weg op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van Joep!
En wat een leuke foto van Joep , hij ziet er goed uit.En wat een leuk idee van het mamacafe!
groeten, Mariƫtte en Eric.