Home » Blogs » Zorgen..

Zorgen..

Gepubliceerd op 4 januari 2016 18:55

Mensen zeggen vaak; zorgen moet je niet maken, zorgen moet je doen! Maar wie had gedacht dat ik nu soms meer mantelzorger zou voelen dan moeder? Bezig met verpleegtechnische handelingen op je eigen kind.. Nee dat is niet wat ik in gedachten had toen we spraken of we zouden gaan voor een 2de kindje.

Ik doe het allemaal met liefde hoor! Begrijp me niet verkeerd want ik ben elke dag dankbaar voor mijn lieve kleine mannetjes om me heen.. Maar mijn leven is niet meer zorgeloos, ik kan niet simpelweg nu bedenken ik ga weg en met 5 minuten in de auto zitten. Nee ik moet dingen meer plannen. Meer rekening houden met voedings en medicatie tijden.. Maar nogmaals ik doe het met liefde.. Maar soms heel soms zou ik even een dag zonder zorgen kunnen zijn..

Niet haastend naar huis omdat anders de epileptie medicatie te laat gegeven worden, een keer iets later thuis zijn voor de lunch.. Nee, dan kom ik in de knoei met Joep zijn voedingstoffen en zijn sotalol (medicatie voor het hart).. Tuurlijk ik kan ook dagen uit gaan en veel plezier beleven maar het is niet meer “zomaar” een hoop spullen moet ik mee nemen.. Ik check tegenwoordig ook 3x de tas voordat ik wegga.. Want wat als hij een epileptische aanval krijgt en de midazolam ligt thuis?! Gelukkig nog geen aanval mee gemaakt sinds Joep thuis is.. Maar je weet het nooit!

Ik ben ontzettend dankbaar dat Joep met middelen thuis bij ons kan zijn.. Thuis waar hij hoort, bij papa, bij mama en vooral bij z’n lieve grote broer!

Maar heel soms zou ik willen dat het anders was.. Minder zorgen.. Maar die gedachten verdrijf ik weer snel, want zonder deze zorgen zou het niet mijn kleine vechter zijn! Mijn kleine Joep. De kleine man die mij zoveel inzichten heeft gegeven. En ja, dan maar wat extra aandacht! Ik doe het met liefde! Heel veel liefde!
Liefs Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.