Home » Blogs » Afschrikken of openkaart spelen

Afschrikken of openkaart spelen

Gepubliceerd op 4 januari 2016 18:33

Soms merk ik dat ik mensen afschrik met mijn openheid over de gezondheid rondom Joep. Mensen weten niet hoe ze moeten reageren. Maar moet ik dan mijn verhaal over Joep niet vertellen? Ik vind van niet want ik ben zo trots op hoe Joep het allemaal doet en hoe hij vecht voor zijn eigen plekje. Door dat ik onregelmatig werk en op verschillende plekken kom ik nog regelmatig collega’s tegen die vragen naar hoe het met me gaat en of ik een gezonde baby heb gekregen.. En elke keer heb ik weer de twijfel over wat ik moet zeggen. Want vertel je dan het hele verhaal of hou je het beknopt met hij heeft een chromosoom afwijking? 

Ik vind de keuze elke keer weer lastig want als iemand oprecht geïnteresseerd is, dan kan je moeilijk t houden bij een zin. Maar niet iedereen heeft de interesse en om dan het hele verhaal te vertellen en soms kwets je mensen met het verhaal.. Nee kwetsen is misschien niet het juiste woord maar je raakt er mensen mee en soms komen er herinneringen boven die mensen ver weg hebben gestopt. 

Ik blijf het maar een lastig iets vinden want het liefst praat ik de hele dag door over mijn jongens want ik ben zo ongelofelijk trots op ze!  


Bram is de beste broer die Joep zich kan wensen.. En als je naar deze foto kijkt dan smelt je toch?! 
Liefs Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ccorrie
4 jaar geleden

Bram is zeker een heel lief mannetje ik genoot van hem op De camping