Home » Blogs » Joep in het radboud

Joep in het radboud

Gepubliceerd op 4 januari 2016 18:21

Zoals jullie gelezen hebben is Joep vanuit Ede overgeplaatst met de ambulance (en sirenes en toeters en bellen) naar het radboud in Nijmegen gebracht. Op vrijdag avond rond 9 uur werd Joep daar opgenomen op de medium care. We hebben een opname gesprek gehad met dokter de boode een ontzetten vriendelijke man die duidelijk uitlegt wat eraan de hand is en hij gaf aan dat ze niet wisten hoe Joep eruit zou komen.. BAM die kwam binnen.

  Dr. De Boode. De nicu arts van het radboud. Zijn motto was; “het maakt niet uit wat het wordt zolang het maar gezond wordt” 

Ik werd opgenomen op de kraamafdeling in het radboud en mano mocht gelukkig bij me blijven.. Bram was ondergebracht bij opa en oma. Erg fijn dat opa’s en oma’s zo veel voor ons deden. Toen tegen de ochtend naar de afdeling liepen waar Joep lag, waren we heel erg geschrokken Joep z’n bedje was weg en Joep ook! Je schrikt je kapot! De verpleegkundige vertelde dat de arts net onderweg naar ons was.. We liepen elkaar mis. Joep was over geplaatst naar de baby intensive care, ook wel de nicu genoemd. Hij was te slecht voor de medium care. Na meerdere keren stoppen met ademhalen hadden ze die beslissing genomen. 

 
Joep was aangesloten op allerlei monitoren en apparaten, hij lag in te couveuse en mochten hem niet vasthouden. We mochten met onze handen Joep aanraken via de deurtjes van de couveuse.. Zo onwerkelijk.. Er ligt een lief klein mannetje in een glazen huisje te vechten voor z’n leven en zelf ben je heel bang om van hem te gaan houden, omdat je niet weet wat de toekomst brengt. 

Ze hadden Joep medicatie gegeven om rustig te worden (te sederen) en medicatie tegen zijn aanvallen waarbij hij stopte met ademhalen, ze dachten dat de hersenbloeding drukte op de hersenen en dat de epileptische activiteiten daar door veroorzaakt werden. Ook maakten de artsen zich veel zorgen over de hersenbloeding, want was het al gestopt met bloeden of zou hij een drain moeten krijgen voor het afvloeien van het bloed in het hoofd? Ze deden die dagen erg veel onderzoeken om oorzaken te zoeken om Joep zo snel mogelijk beter te maken. Als Joep een goede dag had ging het de dag erna een stuk minder.. Een dag beter dan een dag slechter dat was ongeveer het schema dat we hadden. Maar evengoed wisten ze nog niet of Joep het zou halen. 
Zaterdag 16 mei; 

Joep krijgt vandaag een mri van zijn hoofd.. Daar gaan ze iig hun best voor doen.. Ze plaatsen een slangetje in zijn neus voor de beademing omdat ze tijdens dr mri moeilijker kunnen ingrijpen als hij even vergeet adem te halen.. Dat slangetje gaan ze zo plaatsen.. Verder komt vandaagi de kinder neuroloog hij Joep kijken.

De uitslag van de mri

1 er is inderdaad een bloeding (niet meer actief) aan de rechterkant van zijn hoofdje. Dit zal littekenweefsel veroorzaken en mogelijk consequenties hebben voor het zicht. De ogen zijn goed maar de hersenen kunnen het wellicht niet verwerken

2 hij heeft last gehad van epileptische aanvallen.. In het geval van Joep stopt hij dan met ademhalen. Daarvoor heeft hij nu medicatie waar hij heel suf van word en waarvoor hij beademingsondersteunimg vkrijgt (hij ademt wel zelf… Maar in geval dat het stop is er al ondersteuning)

De epilepsie is stabiel en morgen willen ze gaan afbouwen met de medicatie. Als dat gelukt is zal hij waarschijnlijk ook van de ic afgaan. En kan hij verplaatst worden naar een ziekenhuis meer in de buurt
3. Wat ze ook hebben gezien is dat zijn hersenstructuur op drie plekken er anders uitziet dan hoort. Dit kan eventuele lichamelijke (later leren lopen e.d) en geestelijke consequenties (minder briljant worden )hebben.

Welke consequenties Zal nader onderzoek en de tijd leren.

Zondag 17mei. 

Helaas moet ik vandaag met ontslag. Ontzettend moeilijk om een klein mannetje achter te laten. Maar ook fijn om weer naar onze Bram te gaan. Ik mocht vandaag zelfs buidelen met Joep  

    
   
Volgende x schrijf ik over het veder over de opname op de nicu in het radboud, en de overplaatsing naar d’r kinder afdeling.
Liefs Sandra


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.